You are here

Fitnes za mozak

Svako dete je jedinstveno i poseduje ogroman potencijal koji je potrebno razvijati. Na intelektualni razvoj može se uticati ne samo “klasičnim” učenjem iz knjiga, već i fizičkom aktivnošću. Odgovarajućim fizičkim vežbama podstiče se mentalni razvoj a primena takvih vežbi u najranijem periodu života pozitivno utiče na kreativnost i razvoj kognitivnih sposobnosti.

Misija svakog od nas treba da bude usmerena ka tome da podstičemo intelektualne kapacitete dece, ali da se kroz rad sa njima i mi usavršavamo. Jer ove vežbe pomažu i odraslima.

Primenom naizgled jednostavnih vežbi stimuluše se razvoj sinapsi u mozgu koje su veoma važne za procese učenja i pamćenja. Takođe, razvijaju se memorija i jezičke sposobnosti, kako kod dece tako i kod starijih ljudi. Vežbe ne zahtevaju previše vremena – dovoljno je raditi ih 10-20 minuta dnevno, a mnoge od njih, zajedno sa decom možete vežbati i uveče, kada legnete u krevet.

Pogledajte video, pokrenite svoje telo i pokrenućete i svoje moždane vijuge – kod dece ćete ih razvijati, a kod vas odraslih probuditi i ojačati. 

Preporučujemo i igračke i knjige iz NTC programa, autora Ranka Rajovića, čiji je cilj povećanje intelektualnih sposobnosti i funkcionalnog znanja dece.

 

 

Video izvor: www.midbrain.com