You are here

Kako knjiga menja život?

Knjiga otvara vrata za koja nismo znali da postoje, stvara svetove u kojima je sve moguće i vodi nas u avanture koje je samo mašta u stanju da izrežira.
Knjige su te koje imaju moć i da promene život. Pročitajte kako i koja knjiga je promenila život jednog desetogodišnjaka!

Pročitao sam da knjiga može da ti promeni život. Ako to znači da, nakon pročitane knjige, dobiješ inspiraciju i toliko novih ideja koje će te naterati da napišeš čak i svoju sopstvenu knjigu, da posetiš neka mesta koja bi ko zna kada imao prilike da vidiš i, što je najlepše i najbitnije, stekneš nove prijatelje za koje nikada ne bi pomislio ni da ih možeš videti izdaleka, a kamoli upoznaš – e, onda je meni jedna knjiga potpuno promenila život! Njeno čuveno ime je “AVEN I JAZOPAS U ZEMLJI VAUKA” Uroša Petrovića! Toliko je uticala na mene da sam, posle knjige koju sam napisao po uzoru na ovu, nastavio da pišem priče, crtam, pravim stripove i druge meni zanimljive stvari. I zato, ovaj crtež posvećujem isključivo njoj!

Samo jedna napomena: meni još samo malo fali do četvrtog razreda, pa se nadam da ćete uvažiti i ovu moju kritiku! Veliki pozdrav!

Kritiku na književnom festivalu "KROKODOKODIL" napisao i sliku ilustrovao:
NIKOLA MIHAJLOVSKI, UČENIK III RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE “CAR KONSTANTIN” U NIŠU

Sve knjige Uroša Petrovića možete pronaći u ECI-PEC knjižari.
U nastavku pogledajte govor sa TED konferencije čiji autor, pisac za decu, objašnjava zašto su deca idealni čitaoci fantastike i šta odrasli od njih mogu naučiti o kreativnosti i mašti.