You are here

Mračne tajne Ginkove ulice - roman u zagonetkama - Uroš Petrović

Mračne tajne Ginkove ulice - roman u zagonetkama - Uroš Petrović
Šifra:
LAGUNA 05
Cena:799,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

Prosek: 6 (1 glas)

 

O knjizi

Nagrada „Dositejevo pero“ za najbolju knjigu za decu starijeg uzrasta u 2011. godini.

Spremite se za avanturu kakvu nikada niste doživeli čitajući! 

Za čitanje ove knjige neophodna je hladnokrvnost i odvažnost vrsnog pustolova, čiju bistrinu uma ne može da pomuti ni okruženje krcato bićima iz mraka, zastrašujućim zvucima i pretećim senkama. 

Za uspešno rešavanje svih zagonetki i slavno privođenje ovog romana kraju, bez gledanja u rešenja (nerado priloženih na kraju knjige), neophodno je i mnogo više! To mogu samo retki i odabrani. 

Mračne tajne Ginkove ulice je uzbudljivi roman u boji, sazdan od napetih zapleta i teško dokučivih zagonetki. 

Glavni junak je zelenokosa devojčica Marta Smart, koja je osvojila čitaoce u već kultnoj knjiziMisterije Ginkove ulice. Ta knjiga je, pored velikog broja poklonika, dobila i nagrade Neven iGordana Brajović za najbolju knjigu godine, i još uvek doživljava nova izdanja i prevode.

 

O autoru

Uroš Petrović piše knjige za decu i mlade koje pomeraju granice u savremenoj srpskoj literaturi. Počev od zbirki priča – mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti, dela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, sve više postaju omiljenim štivom i za odrasle.

image image image