You are here

PINO Kocke (9 komada) Porodica

PINO Kocke (9 komada) Porodica
PINO Kocke (9 komada) Porodica
PINO Kocke (9 komada) Porodica
Šifra:
4413S3
Cena:646,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

Prosek: 6 (1 glas)

Kocke su igračke koje od davnina bude interes kod dece i izvor su vedrog raspoloženja. One su temelj razvoja mašte i kreativnosti. Slike na njima dodatno motivišu decu na istrajnost u igri, jer samostalno složiti delove u celinu predstavlja izazov, koji za dete ima lični smisao. Kocke omogućavaju  stvaranje neobičnih, funcionalnih kreacija kroz koje deca uče logički razmišljati, usavršavaju svoju motoriku, uče razlikovati boje, oblike, prostorni položaj. I sve to kroz igru.

U psihološkom smislu kocke podstiču samopouzdanje, upornost, istrajnost i samostalnost. Međutim, suština i značaj igre sa kockama je zadovoljenje prirodne potrebe deteta za istraživanjem kroz manipulaciju sa konkretnim predmetima, koja ga uvode u maštu i spontano učenje.Igrajući se sa ovim kockama deca dolaze do celine jedne slike kroz analizu njenih delova i kroz njihovu sintezu. Oni sami istražuju tako što će delove sastavljati i ponovo ih rastavljati. Uz pomoć boja i oblika na različitim stranama kocke dolaze do zaključka o karakteristikama kocke kao geometrijskog tela (šest različitih slika, znači šest strana ima kocka).

Da bi složilo sliku dete koristi predhodna iskustva, zatim isprobava, uočava i proverava pretpostavke putem misaonih i praktičnih radnji. Na osnovu toga podstiče razvoj vizuelnih sposobnosti (kroz odnos dela i celine slike i kroz uočavanje oblika i boja koje čine njen sadržaj), motornih sposobnosti (razvoj fine motorike šake) i memorijskih sposobnosti (uočavanje detalja na slici, njihovo pamćenje i pridruživanje celini).Kocke kod svakog deteta pokreću predviđanje, analizu,kombinovanje, mišljenje, zaključivanje... Proces opažanja oblika na slici je u najužoj vezi sa praktičnom radnjom koje dete vrši u odnosu na kocku. Ono rešava problem putem otkrića, što najprirodnije utiče na pozitivan razvoj deteta.

Preporučen uzrast: za decu stariju od 18 meseci.

Sirovinski sastav: drvo, papir, lepak.
Proizvođač i uvoznik:
JAMAX M d.o.o., Čačak
Zemlja proizvodnje: Kina.
Rok upotrebe: neograničen.

image image image