You are here

PINO Kocke (9 komada) Vesele životinje

PINO Kocke (9 komada) Vesele životinje
PINO Kocke (9 komada) Vesele životinje
PINO Kocke (9 komada) Vesele životinje
PINO Kocke (9 komada) Vesele životinje
Šifra:
4413S1
Cena:646,00 RSD

U cenu je uračunat iznos PDV-a

Artikal trenutno nije na stanju. Obavesti me kada proizvod ponovo bude dostupan.

Prosek: 6 (1 glas)

Kocke su igračke koje od davnina bude interes kod dece i izvor su vedrog raspoloženja. One su temelj razvoja mašte i kreativnosti. Slike na njima dodatno motivišu decu na istrajnost u igri, jer samostalno složiti delove u celinu predstavlja izazov, koji za dete ima lični smisao. Kocke omogućavaju  stvaranje neobičnih, funcionalnih kreacija kroz koje deca uče logički razmišljati, usavršavaju svoju motoriku, uče razlikovati boje, oblike, prostorni položaj. I sve to kroz igru.

U psihološkom smislu kocke podstiču samopouzdanje, upornost, istrajnost i samostalnost. Međutim, suština i značaj igre sa kockama je zadovoljenje prirodne potrebe deteta za istraživanjem kroz manipulaciju sa konkretnim predmetima, koja ga uvode u maštu i spontano učenje.Igrajući se sa ovim kockama deca dolaze do celine jedne slike kroz analizu njenih delova i kroz njihovu sintezu. Oni sami istražuju tako što će delove sastavljati i ponovo ih rastavljati. Uz pomoć boja i oblika na različitim stranama kocke dolaze do zaključka o karakteristikama kocke kao geometrijskog tela (šest različitih slika, znači šest strana ima kocka).

Da bi složilo sliku dete koristi predhodna iskustva, zatim isprobava, uočava i proverava pretpostavke putem misaonih i praktičnih radnji. Na osnovu toga podstiče razvoj vizuelnih sposobnosti (kroz odnos dela i celine slike i kroz uočavanje oblika i boja koje čine njen sadržaj), motornih sposobnosti (razvoj fine motorike šake) i memorijskih sposobnosti (uočavanje detalja na slici, njihovo pamćenje i pridruživanje celini).Kocke kod svakog deteta pokreću predviđanje, analizu,kombinovanje, mišljenje, zaključivanje... Proces opažanja oblika na slici je u najužoj vezi sa praktičnom radnjom koje dete vrši u odnosu na kocku. Ono rešava problem putem otkrića, što najprirodnije utiče na pozitivan razvoj deteta.

Preporučen uzrast: za decu stariju od 18 meseci.

Dimenzije: 
13x13x5,2 cm
Preporučen uzrast: 
za decu stariju od 18 meseci
image image image